ویدئو: داستان کشف شگفت‌انگیز DNA از زبان جیمز واستون

درباره وب
به ماورای خود نگاهی بیاندازید!

ویدئو: داستان کشف شگفت‌انگیز DNA از زبان جیمز واستون

این سخنرانی از مجموعه سخنرانی‌های تد (TED Talks) است که در سال ۲۰۰۵ و توسط جیمز واتسون انجام شد. واتسون در این سخنرانی از آغاز داستان کشف DNA تا به ثمر رسیدن تلاش‌هایش صحبت می‌کند. فرانسیس کریک، موریس ویلکینز و جیمز واتسون در سال ۱۹۶۲ به خاطر این کشف تاریخی، جایزه نوبل پزشکی را از آن خود کردند. دلیل انتشار این ویدئو در دیپ لوک، علاوه بر جذابیت (که بخش زیادی از آن ناشی از موضوع جالب و بخشی ناشی از شوخ طبعی واتسون است)، انگیزه‌‌ای است که الهام‌بخش جیمز واتسون در کشف DNA بوده است: همانطور که در ویدئو مشاهده خواهید کرد، جرقه‌ی اولیه کشف DNA از کتاب «حیات چیست؟» اروین شرودینگر در ذهن واتسون زده می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که نگرش یک فیزیکدان کوانتومی، تا چه اندازه در حدس منشا حیات، درست و پخته بوده است.

 

برای مشاهده ویدئو به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396 ساعت: 14:34

آیا 75% ژنوم انسان بی مصرف است؟

نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دست‌کم سه چهارم از ژنوم انسان از دی‌ان‌ای غیرکاربردی و بی‌مصرف تشکیل شده‌است که دانشمندان آن را دی‌ان‌ای زباله نامیده‌اند.از زمانی که واتسون و کرک سازه مارپیچی دی‌ان‌ای را در دهه ۱۹۵۰ کشف کردند،‌ دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا دریابند چه بخشی از ژنوم،‌انسان را به انسان تبدیل می‌کند و اکنون یک زیست‌شناس بیولوژیکی می‌گوید پاسخ این پرسش در چند محاسبه ساده ریاضی نهفته‌ است. محاسبات دن گراور در دانشگاه هیوستون تگزاس نشان می‌دهد بخش کاربردی ژنوم انسان احتمالا از ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل دی‌ان‌ای تشکیل شده‌است و این مقدار در بهترین حالت ۲۵ درصد خواهد بود.

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396 ساعت: 20:3

10+1 حقیقت در مورد بدن انسان

بدن انسان یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌هایی است که ما تا به حال شناخته‌ایم. از طرفی هم علوم زیستی به‌سرعت در حال پیشرفت هستند و هر روز از رازهای جدیدی در بدن انسان پرده برمی‌دارند. در گزارشی می‌خواهیم به یازده مورد از واقعیت‌های علمی اشاره کنیم که شاید تا چند سال پیش هیچ‌کس از آن‌ها آگاهی نداشت و امروزه به‌عنوان واقعیت‌های علمی جدید پذیرفته شده‌اند.

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

سه وعده غذایی در یک بطری

کمپانی Soylent یکی از فعالان حوزه مواد غذایی است که با ایده قرار دادن مواد لازم برای وعده غذایی سالمی در یک نوشیدنی، طرفداران زیادی یافت و تا به امروز نوشیدنی های متنوعی با ارزش های غذایی مختلف به بازار عرضه کرده است. در ادامه همین امر، محصولات کمپانی مورد اشاره روز به روز بیشتر می شوند و Soylent اخیراً از نوشیدنی جدیدی به نام Coffiest رونمایی کرده که شاید جالب ترین محصول آنها تا به امروز باشد.

Coffiest شامل 150 میلی گرم کافئین می شود و جدا از طعم قهوه افزوده شده به آن، مواد غذایی اش تفاوت خاصی با نوشیدنی Soylent 2.0 ندارند. در واقع نوشیدنی Coffiest نه تنها لزوم به صرف صبحانه را از بین می برد، بلکه دیگر نیازی به نوشیدن یک فنجان قهوه نیز نیست.

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

فرایند جذاب خواب دیدن!

ما می‌دانیم که چرخه‌ی خواب ما معمولا بسیار زیاد است و خواب ِ بیشتر در طول مرحله‌ی خواب، همراه با حرکات تند چشم(REM) به یاد افراد می‌ماند. همچنین در جامعه‌ی علمی تقریبا همگی قبول دارند که همه خواب می‌بینیم، اگرچه اینکه کدام خواب‌ها بیشتر به یاد آدم می‌مانند، ‌فرد با فرد فرق می‌کند. به این سوال که آیا خواب‌ها عملکردی فیزیولوژیایی، زیستی یا روانی دارند هم جواب داده نشده است، اما این موضوع جلوی دانشمندان را از تحقیق و فرضیه‌سازی نگرفته. چندین نظریه وجود دارند که چرا ما خواب می‌بینیم.

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1396 ساعت: 12:16

قابلیت یادگیری در موجودات تک سلولی!

مطالعات تیمی بین المللی از دانشمندان و پژوهشگران که در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه به بررسی ساختار یادگیری موجودات پرداخته اند؛ نشان داد که پدیده یادگیری و کسب تجربه ارتباط چندانی با دارا بودن سیستم پیچیده مغزی نداشته و حتی موجودات تک سلولی نیز می توانند از تجربیات و شرایط محیطی جهت انطباق پذیری با محیط اطراف خود بهره ببرند. کشف فوق از این منظر دارای اهمیت فرالوانی است که می تواند به روشن شدن منشاء یادگیری در طول دوره تکامل کمک کند.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : چهار شنبه 25 اسفند 1395 ساعت: 14:16

مهارت هایی که میتوان در خواب یاد گرفت!

براساس گزارش ساینس الرت به نقل از همشهری، حقیقت این است که چند مهارت وجود دارند که می‌توان در حین خواب آنها را فراگرفت یا دست کم آنها را بهبود داد. بیشتر این مهارت‌ها نسبت به یک چیز حساسند: صدا. مهارت‌هایی که در زمان خواب می‌توان آنها را آموخت یا بهبود داد از این قرارند:

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

چرا یوسین بولت سریع ترین مرد جهان است؟!

او رکورد ِ دوی ۱۰۰ متر را با زمان ۹٫۵۸ ثانیه و دوی ۲۰۰ متر را با ۱۹٫۱۹ ثانیه در اختیار دارد. بی شک او سریع ترین انسان روی این سیاره است. و سوالی که برای هر فردی مطرح می شود این است که “چگونه بولت تا این حد سریع است؟” دکتر آیان بزودیس مدیر آزمایشگاه بیومکانیک ورزشی در دانشگاه کاردیف متروپولیتن، نظر کارشناسی خود را در این زمینه ارائه کرده است.

به گفته ی وی “در نهایت، توانایی در ایجاد فشار روی مسیر است که تعیین میکند بولت یا هر کس ِ دیگری تا چه اندازه سریع است.” «به ویژه در دوی سرعت این فشار های زیاد باید در فواصل زمانی کوتاه ایجاد شوند. اولین تماس پس از جدا شدن پا از بلوک استارت، پس از حدود ۰٫۰۲ ثانیه است که کم کم به ۰٫۰۱ ثانیه در حداکثر سرعت کاهش می یابد.» «تحقیقات نشان میدهد افردی که دوندگان سرعت ِ بهتری هستند عموما نیروی بیشتری را در زمان ِ کمتری ایجاد میکنند، بنابراین باید در هر تماس با زمین قدرتمند باشند.»

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : یک شنبه 3 بهمن 1395 ساعت: 16:45

وجه اشتراک تکامل انسان با نظریه بیگ بنگ

به مدت چند میلیارد سال، موجوداتِ ساده مثل پلانکتون ها، باکتری ها و جلبک ها بر کره ی زمین حکومت می کردند. سپس، ناگهان زندگی بسیار پیچیده شد. کشفیاتِ اخیر از رسوباتِ خاک رسیِ کانادا، گرینلند، چین، سیبری و نامیبیا به طور واضح نشان می دهند که دوره ای از فعالیتِ بیولوژیکی بنامِ «انفجار کامبرین» در یک «دوره ی زمین شناسی» در طول ۵۰۰ میلیون سال پیش در سراسر جهان رخ داد –انفجارِ زندگی که تکامل گرایان را متحیر می سازد.

در حینِ انفجارِ کامبرین، حیواناتِ مختلفی مثل بند پایان، نرم تنان، عروس دریایی و مهره داران ابتدایی در یک محدوده ی زمانیِ ۵ تا ۱۰ میلیون ساله بدون اینکه دارای پیشینه یا مداخله گر باشند، به وجود آمدند. کشفیات اخیر این چارچوب زمانی را از ۷۰ میلیون سال، به کمتر از ۱۰ میلیون سال کاهش داد. همان اندام های اصلی بدن که در انفجارِ کمبرین پدید آمدند به طور قابل توجهی تاکنون ثابت مانده اند. به طور واضح، مهمترین تغییرات بیولوژیکی در تاریخچه ی زمین در کمتر از ۵ میلیون سال رخ دادند و پس از ۵۰۰ میلیون سال، این مرحله از تغییر هرگز دوباره رخ نداد.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

با بمب باران مریخ آنجا را قابل سکونت کنیم!

به گزارش اسپیناس به نقل از وبسایت بیگ بنگ، الون ماسک، مالک شرکت فضایی اسپیس‌ایکس، به تازگی در برنامه‌ای تلویزیونی پیشنهاد بسیار عجیبی برای قابل سکونت ساختن سیاره مریخ ارائه کرده است و معتقد است که می توان با بمباران اتمی، حرارت این سیاره را به حد مناسب برای زندگی انسان رساند.

انسان به شدت به دنبال یافتن یک مرکز ثانویه برای زندگی بشر است و در این میان بسیاری از دانشمندان معتقدند که سیاره مریخ به عنوان یک گزینه مناسب برای زندگی بشر محسوب می شود. حال الون ماسک به عنوان یکی از افراد برجسته در رده فناوری به اظهار نظرهای بسیار جالبی در این زمینه دست زده است. الون ماسک که یکی از افراد اصلی پروژه ارسال گردشگر به فضا محسوب می شود معتقد است که برای تنظیم حرارت سیاره مریخ می توان این سیاره را با بمب های اتمی مورد هدف قرار داد.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

کشف اقیانوس در اعماق زمین


به گزارش اسپیناس به نقل از ایسنا، محققان اقیانوسی شگفت آور در زیر زمین پیدا کردند که باعث شد درک ما را نسبت به زمین به کل تغییر دهند.این کشف مهر تاییدی است بر یک تئوری قدیمی که می‌گوید گوشته زمین یک مخزن آب بسیار عظیم را در خود پنهان کرده است.« این کشف نشان می‌دهدیک حجم بسیار بسیار عظیم آب در اعماق بسیار زیاد زمین به دام افتاده است.» این را گراهام پیرسون، ژئو شیمی‌دان دانشگاه آلبرتای کانادا و نویسنده ارشد مقاله‌ای که از نتایج مطالعه بر روی این کانی به دست آمده، می‌گوید. نتایج یافته‌های پیرسون و همکارانش که در مجله نیچر چاپ شده، نشان می‌دهد این الماس بی‌ارزش (از نظر جواهری) چسبیده به یک نوع خاص از کانی اولیوین به نام رینگوودیت پیدا شده. این اولین بار است که این نوع خاص اولیوین در سطح زمین و در جایی به جز محل برخورد شهاب‌سنگ‌ها یا آزمایشگاه‌ها دیده می‌شود. این کانی تنها در فشار بسیار خردکننده مثل مناطقی با عمق بیشتر از ۵۱۵ کیلومتری سطح زمین یا محل برخورد شهاب سنگ‌ها شکل می‌گیرد. اما چرا وجود این کانی نشان‌دهنده حضور یک اقیانوس عظیم آب در اعماق زمین است؟

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : چهار شنبه 11 آذر 1395 ساعت: 21:18

نحوه تولد سیاره ها

منظومه شمسی و راز ساختار آن همواره بزرگ‌ترین معمای دانشمندان بوده است. چطور طبیعت یک سیاره می‌سازد؟ آیا این کار به صورت مرحله به مرحله صورت می‌گیرد یا اینکه منظومه شمسی از پیش ساخته شده است. آیا سیارات به همین شکلی که امروز می‌بینیم شکل می‌گیرند یا آنها از منظومه شمسی منحرف شده‌اند. دو ماموریت اخیر ناسا برای پاسخ دادن به سوالات این چنینی کمک بزرگی خواهد بود. اوت ۲۰۰۴ ناسا فضا پیمای مسنجر را برای کاووش سیاره تیر به فضا پرتاب کرد و سال ۲۰۰۸ به این سیاره رسید و در ۲۰۱۱ در مدار این سیاره قرار گرفت. در این ماموریت نوع ساختار جغرافیایی تیر، ترکیب‌های شیمیایی این سیاره و میدان مغناطیسی هسته آن را تا بهار ۲۰۱۲ بررسی خواهد کرد. به زودی ماموریت دیگری قرار است انجام شود. در این ماموریت ناسا دو قمر گرد گریل A و گریل B را به سمت ماه یا قمر زمین می‌فرستد تا میدان گرانشی ماه را بررسی کند. درحال‌حاضر دوقلوهای گریل در مدار ماه قرار گرفته‌اند و این دو قمرگرد ماموریت ۸۰ روزه شان را در بهار سال آینده آغاز خواهند کرد. ماموریت دوقلوهای گریل برای شناسایی وضعیت کره زمین و ماهواره‌هایی که سراسر آن را فرا‌گرفته‌اند و همچنین بررسی اینکه زمین ابتدا دو قمر داشته است کمکی بزرگی خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

چرا صدای ضربان قلب خود را نمی ‌‌شنویم؟

به گزارش اسپیناس به نقل از ایرنا، محققان موسسه تحقیقاتی “پلی تکنیک فدرال لوزان” در سوییس توانستند پاسخ مناسبی برای این پرسش بیابند که چرا صدای ضربان قلبمان را نمی ‌‌شنویم! آنها دریافتند که مغز به طور آگاهانه از پردازش سیگنال ‌‌های حسی مربوط به قلب خودداری می ‌‌کند. در واقع بدن ما تنها آن بخش از محیط را درک می ‌‌کند که مغز تصمیم می ‌‌گیرد در رابطه با آن هوشیار باشد. اما نکته قابل توجه این است که قلب ما نیز در نحوه درک محیط اطراف موثر است.

محققان در جریان کار، از مغز ۱۵۰ داوطلب، دو مرتبه تصویربرداری کردند. برای این منظور مجموعه ‌‌ای از اشکال هندسی برای داوطلبان به نمایش درآمد؛ به ‌‌طوری که گاهی تناوب نمایش تصاویر با ضربان قلب آنان هماهنگ بود و گاهی این هماهنگی وجود نداشت. در تصویربرداری به شیوه FMRI مشخص شد در مواردی که آهنگ نمایش تصاویر با ضربان قلب هماهنگ است، داوطلبان در به ‌‌یادسپاری و درک صحیح تصویر دچار مشکل می ‌‌شوند.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : سه شنبه 9 آذر 1395 ساعت: 19:54

ژن انسان های سالم با طول عمر بالا

پژوهشگرانی که ژنوم صدها سالمند سالم را بررسی کرده‌اند، می‌گویند که یکی از رازهای طول عمر این افراد، حفاظت ژنتیکی در برابر از دست رفتن توانایی‌های مغزی است.
نتایج این تحقیق اول اردیبهشت‌ماه در نشریه‌ی «Cell» منتشر شد تا پژوهشگران سراسر جهان از جزئیات بزرگ‌ترین بررسی توالی ژنوم افرادی که زندگی طولانی و عاری از بیماری را پشت‌سر گذاشته‌اند، آگاه شوند. «اریک تپل» (Eric Topol) متخصص قلب در مؤسسه‌ی علوم اسکریپس و رهبر این پژوهش می‌گوید یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که در انجام این تحقیق وجود داشت، یافتن افراد سالمندی بود که بیش از ۸۰ سال زندگی کرده‌اند و در طول عمر طولانی خود به بیماری‌هایی مانند بیماری‌های خودایمنی، لخته‌های خون، سرطان، دیابت، جنون، بیماری‌های قلبی، از کار افتادگی کلیه‌ها یا سکته (قلبی و مغزی) دچار نشده باشند. تپل می‌گوید که دخترش به تمام خانه‌های سالمندان در سراسر کالیفرنیا مراجعه کرده تا سالمندانی را که دارای چنین شرایطی هستند یا هیچ دارویی مصرف نمی‌کنند، به شرکت در این برنامه‌ی تحقیقاتی دعوت کند. تپل همچنین با دیگر دوستان و همکارانش در سراسر ایالات‌متحده و دیگر کشورها تماس گرفت و از آنها خواست اگر افرادی با ویژگی‌های فوق می‌شناسند، به او معرفی کنند.
به گفته‌ی دکتر تپل، این افراد باهوش‌تر از آنی هستند که به پزشک مراجعه کنند یا در بیمارستان‌ها بستری شوند و به همین دلیل، نمی‌توان نشانی از آنها در اسناد و بانک‌های اطلاعاتی پزشکی یافت و همین، یافتن این افراد را به چالشی سخت تبدیل کرده است.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : شنبه 30 آبان 1395 ساعت: 16:9

جعبه سیاه انسان!

تازه‌ترین لایه مغز همین قشر مغز است که در انسان از همه موجودات پیشرفته‌تر است. این بخش به طورکلی مسوول فرایندهای خفن‌شناختی است. نام دیگر قشر مغز، مخ است؛ شاید برای همین است که به آدم‌های باهوش می‌گویند مخ!  قشر مغز از چند تا لوب تشکیل شده است که هر کدام متخصص یکی از این فرایندهای خاصند. البته یادتان باشد که هر کدام از این لوب‌ها از دو بخش راست و چپ تشکیل شده‌اند. بخش چپ بدن را سمت راست مغز کنترل می‌کند و بخش راست بدن را سمت چپ. بعضی از وظایف دیگر هم بین این دو سمت تقسیم شده‌اند.

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
 کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  تقویت فن بیان  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید